Σχετικά με μένα

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον  Μάρτιο.

2015 αποφάσισα να ολοκληρώσω το πρώτο μου βιβλίο μου  αυτοβιογραφίας με το θέμα του αλκοολισμού μου, μαζι με την ευγενική υποστήριξη
των Εκδόσεων iWrite και των
Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή. "Η νύχτα της Πηνελόπης"

Η πρόσκληση μου στο TedX Θεσσαλονίκης με κάνει πολύ περήφανη, θέλοντας να μεταφέρω το μήνυμα για τον αλκοολισμό σε όσο περισσότερο κόσμο μπορώ, μαζι  και απεξάρτηση από αυτόν.

http://www.tedxthessaloniki.com/tedx_speaker/penelope-stavropoulou/

2015 για δεύτερη χρονια συνεχίζω τις παραστάσεις του "Βασιλιά Λήρ" με μικρές διορθώσεις και 14 ηθοποιούς στο ίδιο θέατρο.

Μαζί με μια  προσπάθεια ενεργής  πολιτικοποίησης όπου και κατέβηκα στον νομό Κορινθίας Υποψήφια Βουλευτής με το Ποτάμι.

Ιανουάριος 2014 και έτοιμοι πλέον παρουσιάζουμε στο θέατρο Βαφείο- Λάκης Κραλής  και 19 ακόμη άλλοι ηθοποιοί

Τον Βασιλιά Ληρ Γουίλιαμ Σαίξπηρ

σε σκηνοθεσία -μετάφραση από τα αρχαία αγγλικά και στον ρόλο του Ληρ Γιώργος Βούρος. Ερμηνεύοντας τον ρόλο της Ρηγκαν.

 2013 με βρίσκει με πρόβες πάλι στο Βαφείο για την παράσταση.

  Βασιλιάς  Ληρ

2012. Στο Θέατρο της Ημέρας για 8 παραστάσεις. Στην θεατρική σύλληψη και σκηνοθεσία της Γιώτας Κουνδουράκη ΘΗΛΥ - ΑΝΙΜΑ - DEVI στους ρόλους Φαίδρας - Μήδειας και Κασσάνδρας.

Τον Σεπτέμβριο 2010 ξεκίνησα πρόβες με τον σκηνοθέτη Γιώργο Βούρο στο θέατρο Βαφείο -Λάκη Καραλή με το έργο του Tennessee Williams creve -coeur .για την θεατρική περίοδο 2010 -2011.

Απ-είχα από τον χώρο, για προσωπικούς λόγους,πολλά χρόνια . Η πρώτη επαφή μου , ύστερα από αυτά τα χρόνια , είναι με το γραφείο παραγωγής “CINEGRAM”τον Ιούνιο του 2009 για την “ Εργαζόμενη γυναίκα ” για τον ANTENA με την Ελένη Ράντου στο επεισόδιο “Αεροσυνοδός” για στον ρόλο της προϊσταμένης του αεροσκάφους . Σε σκηνοθεσία, Κατερίνας Φιλιώτου .


Σπουδές
Το 1984 αποφοίτησα από την Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου . Επίσης σπούδασα στο κέντρο σπουδών Δημοσιογραφίας δημοσιότητας «ΟΜΗΡΟΣ» , στην Αγγλία business administration (δεν ολοκλήρωσα της σπουδές μου) . Χορό στην σχολή Ηρώ Σισμάνη, Λύκειο Ελληνίδων και body control στην Άντα Καρνάρου .
Αρκετά μαθήματα φωνητικής .
Γνωρίζω αρκετά καλά αγγλικά.

Διακρίσεις
Συμμετείχα σε δυο ολυμπιάδες ως ιέρεια , μια για την Σεούλ και μια για την χειμερινή ολυμπιάδα του Κάλγκαρι με χορογραφίες της καθηγήτριας μου Μαρίας Χόρς . Επίσης συμμετείχα σε βραδιές ποιήσεις ,όπως για την Έλλη Λαμπέτη , Λατινοαμερικάνικη βραδιά με ποιήματα του Λόρκα και για τον Κ. Παλαμά για τα εκατό χρόνια από τον θάνατο του κ.α.

το 2012 -13 διάβασα αποσπάσματα   από την πρώτη ποιητική συλλογή" Αρρήτων όψις"   του εφηβικού φίλου Χρήστου Λαζαρόπουλου, που με τίμησε  με αυτήν την πράξη, ακολουθεί η επίσης φίλη, Μαρικαίτη Καμβασινού  με το υπέροχο μυθιστόρημα της, αλλά και  με στοιχεία σύγχρονης ιστορίας στο "Αντανακλάσεις μνήμης και ονείρου"

Στα τέλη του 2013 παρουσίασα το μυθιστόρημα της Ελένης Γαληνού "Όταν στέρεψε η αντοχή "

Επαγγελματική εμπειρία
ΘΕΑΤΡΟ : Ξεκινώντας από τα μαθητικά χρόνια της σχόλης του Εθνικού Θεάτρου παίζοντας στην Κεντρική Σκηνή στο Γαλάζιο Πουλί του Μέτερλινκ και το ίδιο καλοκαίρι την Τρισεύγενη του Κ. Παλαμά στον ομώνυμο ρόλο σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Κ. Μασσαλά . Ακολούθησαν : Περιοδείες στη Ελλάδα και Αμερική με τον θίασο Καλογήρου – Σαμιωτάκη
Βάκχες στην Κύπρο στον ρόλο της Αγαύης και κορυφαία χορού σε σκηνοθεσία Α . Χριστοδουλάκη.
Με το Μίνω Βολανάκη , Μήδεια με την Τζένη Καρέζη και Μήδεια στα αγγλικά , επίσης ΅ κύκλο με την κιμωλία ΅ Μπρεχτ.
Ασπασία Παπαθανασίου ,Τρωάδες . Ανοιχτό Θέατρο Γ. Μιχαηλίδη στο ΅ Κρίμα που είναι πόρνη ΅ του Τζων Φορντ , στον ρόλο της Ιππολύτης . Στο Εθνικό Θέατρο για τρία χρόνια με σκηνοθέτες Γ. Θεοδοσιάδη ,Γ. Μιχαηλίδη , Μινωτή συμμετέχοντας στην τελευταία παράσταση του .
Στο θέατρο Καλουτά στην επιθεώρηση ΅ Ταπί και ψύχραιμοι ΅ σε σκηνοθεσία Ν. Ζερβού .
ΤΑΙΝΙΕΣ:
Δύο μικρού μήκους ταινίες για το αντί φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μαζί με τον Κ . Τζούμα
Στην μεγάλου μήκους ταινία του Γ. Σταμπουλόπουλου ΅ Δυο ήλιοι στον ουρανό ΅ και δύο τηλεταινίες του ίδιου σκηνοθέτη .

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ :
Συμμετείχα σε αρκετές ραδιοφωνικές παραγωγές ,όπως στο θέατρο της Δευτέρας . Σε τηλεοπτική διαφήμιση με σκηνοθέτη τον Α . Τσιληφώνη
Σε ψυχαγωγικές εκπομπές στην έναρξη της ιδιωτικής ραδιοφωνίας. Σε εορταστικές τηλεοπτικές εκπομπές σε guest εμφανίσεις . Στην ζωή του Κ. Παλαμά κάνοντας τον ρόλο της Μαντάμ Κιουρί με σκηνοθέτη τον Κ. Τσώνο ,συμμετείχα σε δύο επεισόδια του “ Αχ Ελένη “ και σε πολλές άλλες με τελευταία συμμετοχή στα ΅ Βαμμένα κόκκινα
μαλλιά ΅ του Κ . Κουτσομύτη

 2015 ΒΙΛΙΑ:

-Η νύχτα της Πηνελόπης - Εκδώσεις iwrite

ή

το ημερολόγιο ενός αλκοολικού

και μια αναλυτική κριτική από τον Φοίβο Νικολαΐδη

http://phivosnicolaides.blogspot.gr/2016/02/blog-post_3.html

και που να το προμηθευτείτε:

https://www.ianos.gr/i-nixta-tis-pinelopis-0350634.html

http://iwrite.gr/

http://www.public.gr/search/public/searchResultsRefinements.jsp?trail=SRCH%253A%25CE%2597%2B%25CE%25BD%25CF%258D%25CF%2587%25CF%2584%25CE%25B1%2B%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582%2B%25CE%25A0%25CE%25B7%25CE%25BD%25CE%25B5%25CE%25BB%25CF%258C%25CF%2580%25CE%25B7%25CF%2582&pageNo=&advancedSearchForBooks=&_dyncharset=UTF-8&sortOrder=&sortMode=&parentCategoryId=cccat30001&sortProperty=&BookWriterConstraint=&addFacet=1002%253Acccat30001&BookpublisherNameConstraint=&BookTitleConstraint=&pageSize=&RootCategorySearchConstraint=&BookPriceConstraint2=&BookPriceConstraint1=